Артемівський завод шампанських вин

13 квітня 2018 року студенти з м. Кропивницького, які виступили з доповідями на ювілейному 80-му науковому медичному конгресі студентів та молодих вчених «Медицина XXI сторіччя» в Донецькому національному медичному університеті (м. Краматорськ) змогли продовжити знайомство з Донецькою областю. В рамках екскурсійної програми молоді науковці відвідали Артемівський завод шампанських вин та познайомилися з технологічним процесом виробництва.

«Артвайнерi» – найбільше підприємство в Східній Європі з виробництва ігристих вин класичним пляшковим методом. Увесь цикл виробництва в «Артвайнерi» розташований на глибині більше 72 метрів у підземних гіпсових тунелях, що цілий рік зберігають унікальні мікрокліматичні умови – постійну температуру і вологість.

Загальна площа підземних штолень, у яких одночасно зберігається 30 млн. пляшок артемівського ігристого вина, складає понад 25 га. Перевірені часом традиції виробництва, а також новітні технології й устаткування дозволяють виробляти ігристе вино за якістю порівняне з продукцією кращих світових виробників.

Артвайнері – єдиний виробник ігристих вин в Україні, який повністю показує свій технологічний цикл у дії.

Відвідали три виробничі цехи підземної частини заводу.

Пройшли усі ступені створення шедеврів артемівських виноробів: відвідали цех виноматеріалів – створення фундаменту для приготування ігристого вина – відділення ассамбляжу та купажу, штабеля пляшок на багаторічній витримці, оцінили масштаби ремюажного відділення, ознайомилися з роботою майстрів-ремюерів, які створюють кристально чисті ігристі вина і побачили роботу сучасної автоматичної лінії дегоржажного відділення, яка встановлена лише на п’ятьох підприємствах Європи.

43

42

41