Всесвітній День Вишиванки в ДНМУ

17 травня 2018 року – Всесвітній День Вишиванки.

День Вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

До цієї події долучився Донецький національний медичний університет.

В актовому залі університету відбувся яскравий концерт, який організували та провели студенти медичного № 2 та міжнародного факультетів.

Студенти ДНМУ виконали танцювальну композицію на Соборній площі Кропивницького перед пам’ятником Янголу-охоронцю.

До цієї феєричної події приєдналася кафедра медичної фізики та інформаційних технологій № 2 ДНМУ. Одягнувши вишиванки викладачі кафедри виразили свою національну та громадянську позицію, визначили свою позицію у національному відродженні й значенні своєї діяльності в його здійсненні, самовираженні і самоутвердженні себе у цьому процесі.

6
1

3

4

7

8

9

10

5