Мій зірковий час

DIGITAL CAMERA

В рамках тижня природничо-математичної комісії викладач фізики Суховірська Л.П. провела позаурочний захід з фізики: «Мій зірковий час» з учнями І та ІІ курсу. Сучасна фізика — найважливіше джерело знань про навколишній світ, основа науково-технічного прогресу і разом з тим – один з найважливіших компонентів людської культури. Сьогодні важливим є не лише зміст навчання, а й процес його передачі. І тут допомагає використання рольових ігор, моделювання життєвих ситуацій, тощо. Учні вирішують проблемні і творчі завдання, що забезпечує розвиток творчого мислення. Позакласні заняття допомагають викладачу краще розкрити внутрішні потенціальні ресурси учнів, виявити серед них обдарованих і всіляко розвивати інтерес до вивчення фізики.
Кожна справа, організована викладачем, принесе учням повне задоволення лише тоді, коли вона врахує потреби кожного учня, знайшовши відгук у його переживаннях, почуттях, позитивних емоціях. Позакласна робота повинна не розважати учня, а розвивати й удосконалювати його особистість.
Фізика – наука про природу. Фізика – наука експериментальна. Фізика – фундаментальні дослідження. Але під час вивчення фізики, як й у спорті, часто важлива участь, а не результат. На уроці учні обговорювали не лише фізичні явища, явища природи, а дізнавалися багато цікавої та корисної інформації про експериментаторів, дослідників, взагалі про людей, що робили історію, про фундаментальні дослідження і про майбутнє науки й техніки.