Лабораторні роботи на базі Кардіологічного центру

4 травня 2018 року студенти Донецького національного медичного університету груп 1,2 МС на базі фізіотерапевтичного відділення Комунального закладу «Кіровоградський обласний кардіологічний центр» під керівництвом старших викладачів кафедри медичної фізики та інформаційних технологій № 2 к.пед.н. Суховірської Людмили Павлівни та Лунгол Ольги Миколаївни в рамках циклу «Медична та біологічна фізика» провели серію лабораторних робіт.

 

Лабораторна робота № 1

«Електролікування. Постійні струми. Лікувальне застосування прямого постійного (гальванічного) струму. Гальванізація і лікарський електрофорез»

Лабораторна робота № 2

«Змінний імпульсний синусоїдальний електричний струм. Дарсонвалізація. Лікувальне застосування дарсонвалізації»

Лабораторна робота № 3

«Ультрависокочастотна терапія (УВЧ-терапія)»

Лабораторна робота № 4

«Магнітотерапія»

Студенти готувалися до виконання лабораторних робіт за методичними вказівками з дисципліни «Медична та біологічна фізика» «Фізичні основи фізіотерапевтичної апаратури», які розроблені ст. викладачами кафедри, к.пед.н. Суховірською Л.П., Лунгол О.М. в співавторстві з Сухомлин А.М.

Методические указания к лабораторным работам по дисциплине «Медицинская и биологическая физика»  

“ФИЗИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧЕСКОЙ АППАРАТУРЫ”

Пропоновані методичні вказівки складені відповідно до програми навчальної дисципліни «Медична та біологічна фізика» напряму підготовки 1201 «Медицина» на основі типової програми, затвердженої ЦВК з вищої освіти МОЗ України від 3 жовтня 2016 року.

У методичних вказівках представлені 5 лабораторних робіт на базі фізіотерапевтичного відділення Комунального закладу «Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер». Наведені описи апаратів для проведення відповідних процедур, вказані їх технічні дані, конструктивні особливості і принцип дії, викладений порядок підготовки апаратів до роботи і порядок проведення процедур.

 

Хочемо висловити велику подяку керівництву Комунального закладу «Обласний кардіологічний центр», а саме, головному лікарю Сухомлин А.М., в надані допомоги та приміщень для проведення лабораторного практикуму.

78

56

54

47

45

39

33

26

23

20

13

1