II Науковий конгрес «Психосоматична медицина XXI століття: реалії та перспективи»

Суховірська Л.П. та Лунгол О.М.  5-7 листопада 2020 року долучилися онлайн до II Наукового конгресу «Психосоматична медицина XXI століття: реалії та перспективи».

В сучасному світі дуже стрімко відчуваються процеси еволюції наукових теорій, і психосоматична медицина не є виключенням. А необхідність вчасної діагностики психічних порушень у соматично хворих та надання їх психологічної підтримки вже визнається навіть завзятими скептиками. Одже, нам з вами час впроваджувати нові стандарти інтегральної медицини.

Медицина ХХ і ХХІ століття – це генетична медицина. Сюди вкладаються мільярди років і сотні робіт науково-дослідних інститутів, і великі вчені працюють над розумінням, як генетика впливає на наше здоров’я і чи можемо щось змінити. Але, світ міняється і епігенетичні фактори стають інколи навіть більш вирішальними і значимими в тому, щоб розвивалася хвороба чи не розвивалася.

Психосоматична медицина саме намагається з’єднати цих два поняття: генетична база та епігенетичні фактори.

Отже, про місце психосоматичної медицини, інколи її вирішальну роль.

Під час програми обговорювалося питання: особливості психотропної терапії в період пандемії COVID-19.

Світ постав перед непередбачуваними викликами пандемії, коли багато людей почуваються беззахисними, уразливими та безадаптованими. Психологічна підтримка, особливо для психічно хворих, є необхідною, аде не завжди достатньою. А призначення психотропної терапії набуло нових правил та застережень.

4

5

77

123202307_2787606118164498_5037934417113221856_n

78

Суховірська Людмила Павлівна

Суховірська Людмила Павлівна

Лунгол Ольга Миколаївна

Лунгол Ольга Миколаївна