Профорієнтація для старшокласників приватної школи «Максимум» та випускників Великосеверинівського ліцею

18 січня о 13:00 у Донецькому національному медичному університеті, що у Кропивницькому, відбувся профорієнтаційний захід для старшокласників приватної школи «Максимум» та випускників Великосеверинівського ліцею Великосеверинівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області. Залучившись підтримкою декана МФ №2, канд. пед. наук, доцентом Л. П. Суховірської, ініціаторами такої зустрічі були викладач кафедри мовних та гуманітарних дисциплін № 2 ДНМУ, канд. пед. наук Дудіна О. В. та асистент кафедри фундаментальних дисциплін ДНМУ, Ph. D. Габорець О. А.
Першою локацією для учнів стала хімічна лабораторія ДНМУ, де асистенти кафедри фундаментальних дисциплін медичного факультету №2 ДНМУ, Дьяченко М. О. та Костів А. В. підготували для випускників низку цікавих хімічних дослідів. Це дало змогу не просто демонструвати досліди, а разом із учнями обговорювати явища, які вони спостерігали, та надавати їм пояснення.
На випускників чекав майстер-клас з проведення серцево-легеневої реанімації, презентований студентами медичного факультету №2 ДНМУ, Станіславом Лисенко та Аліною Ламтій, які паралельно з навчанням працюють у бригаді швидкої медичної допомоги. Школярів ознайомили із сучасними принципами надання першої долікарської допомоги у випадку зупинки серця, з особливостями діагностики клінічної смерті, порядком дій у такій ситуації, правилами проведення непрямого масажу серця та штучної вентиляції легень.
Потім відбулось знайомство та спілкування на англійській мові зі студентами-іноземцями з різних країн світу (Індія, Гана, Нігерія та інш.). Також учні відвідали музей анатомії, де вони з цікавістю оглянули муляжі різних частин тіла. Випускники мали змогу приміряти білі халати та сфотографуватися поряд з муляжами.
2-2
2-9 2-8 2-6 2-4 2-3
2-5